top of page

Gépjármű és szállítmány átvizsgálás

Alvázszkenner

A mobil vagy fix telepítésű alvázszkenner lehetővé teszi a személygépjárművek gyors és hatékony vizsgálatát. Az eszköz segítségével a gépkocsibejáratoknál az ellenőrzés folyamata jelentősen felgyorsul, és növekszik a hatékonysága is.

A rendszer alkalmas a különböző robbanóanyagok, robbanószerek és -szerkezetek, fegyverek, valamint egyéb áruk, anyagok felderítésére is. Mára már bebizonyosodott, hogy a hagyományos tükrös átvizsgálással képtelenség felelősségteljesen megállapítani, hogy a gépjármű alvázára rögzítettek-e bármilyen oda nem való szerkezetet, anyagot.

alvaz-szkenner_kep.png

Életjel vizsgáló eszközök

Az életjel vizsgáló eszközök azok az elektronikai berendezések, melyek egy szonda vagy szondarendszer segítségével emberi jelenlétet keresnek. Ennek célja lehet a bűnös szándék megakadályozása, azaz az elrejtőzés felderítése, vagy természeti katasztrófák esetén a még életjelet mutató áldozatok gyors, időbeni megtalálása.

Ezekkel az eszközökkel gyorsan és területileg nagyon pontosan fel lehet deríteni közúti, vasúti, vízi, vagy légi járműveken elbújt embereket, megakadályozva így egy börtönből történő szökést, vagy illegális migrációt. De ugyanez a technika alkalmas a természeti csapások során (lavina, áradás, földrengés) még életben lévő áldozatok felkutatására is.

eletjel-detektor_kep.png

Robbanóanyag-nyom detektor

Robbanóanyagok és kábítószerek kimutatására alkalmas készülék, amely egy egyszerű mintavétel után képes gyorsan és pontosan kimutatni a különböző anyagok vagy akár azok nyomainak, szennyezéseinek jelenlétét.

A mintavétel bármilyen felületről történhet (fém, műanyag, autókárpit, gumiabroncs), és elegendő néhány molekulányi mennyiség jelenléte a robbanóanyag vagy kábítószer fajtájának pontos azonosításához.

Szállítmány (cargo) átvizsgálás

A nagy alagútméretű (100 cm x 100 cm) és az e feletti röntgenberendezéseket a szállítmányok átvizsgálására tervezték. A cargo röntgenek alkalmasak minden raklapos, palettás, ömlesztett vagy egyedi méretű áruk gyors ellenőrzésére. Az ilyen berendezések kapacitása eléri akár a napi több ezer tonnát is.

Járműátvilágítás

A teherautók, kamionok és buszok átvilágítására alkalmas mobil vagy fix telepítésű röntgenberendezések képesek az elrejtőzött személyek és csempészáruk felderítésére a szállítmány kirakodása vagy akár a szállítófelület manuális ellenőrzése nélkül.

Ezeknek a készülékeknek a több tíz köbméteres átvizsgálási kapacitás ellenére olyan jó a felbontásuk, hogy akár egy kisméretű maroklőfegyvert is azonnal észre lehet venni a röntgenképen.

robbanóanyag nyomdetektor nuctech
szallitmany-atvizsgalas_kep.png
jarmuatvilagitas.png
bottom of page