top of page
AI-Nuctech.png
Nuctech_300px.png

Az AI szerepe a kiemelt rendezvények biztosításánál, avagy az okos csomagröntgenek mindent látnak

A Magyarországon megrendezett, kiemelt sport és egyéb rendezvények esetében a nézők, illetve érdeklődők csomagjainak átvizsgálásához elengedhetetlen eszköz a csomagvizsgáló röntgenek használata. Az elmúlt években szinte minden rendezvény esetében a RIEL által forgalmazott NUCTECH csomagvizsgáló röntgenberendezések kerültek a középpontba.

A rendezvényen tartózkodó személyek biztonsága érdekében rendkívül fontosnak tartjuk, hogy semmilyen tiltott tárgy vagy a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz ne kerüljön be az esemény helyszíneire. Magyarország imázsának szempontjából is kulcsfontosságú, hogy egy adott rendezvény teljes időtartama alatt semmilyen atrocitás ne történjen.

Miután a RIEL folyamatosan a csúcstechnológiás megoldások alkalmazására törekszik, ezekre a kiemelt nemzetközi és hazai események biztosítására kizárólag a 2 monitorral felszerelt és mesterséges intelligenciával (AI) ellátott NUCTECH csomagröntgeneket szállítjuk.

image.png

Okos csomagröntgenek a rendezvények védelmében

Az általunk forgalmazott, mindent látó NUCTECH okos csomagröntgenek első alkalommal 2022-ben debütáltak a budapesti Vizes Világbajnokságon, majd ugyanebben az évben a Puskás Arénában az Ez az a nap! rendezvényen kiváló hatékonysággal vizsgálták át a több mint 40 ezer résztvevő csomagját.

2023 tavaszán Ferenc pápa magyarországi látogatása alkalmával is ezek a röntgenberendezések szolgálták a Föld egyik legvédettebb személyének biztonságát, a nyár végén pedig az Atlétikai Világbajnokságon is kiemelkedő szerepet kaptak a NUCTECH berendezések.

Az „AI szeme” mindent lát

A mesterséges intelligenciával ellátott csomagröntgenek szinte 100%-os hatékonysággal találják meg a táskákban, csomagokban elrejtett szúró-vágó eszközöket, fegyvereket, vagy azok alkatrészeit. Az eszköz a különböző lőszereket is kivételes eredményességgel ismeri fel. Az észlelt tárgyakat a berendezés automatikusan bekeretezi, ezzel figyelmeztetve a kezelőt az esetleges veszélyre.

Ezt a tudást a NUCTECH által kifejlesztett újgenerációs WEKNOW AI ellenőrző rendszer biztosítja. A mélytanulási algoritmuson alapuló rendszer nem csak a NUCTECH röntgenek környezetében futtatható, hanem a piacon elérhető bármely csomagvizsgáló röntgennel kompatibilis, így akár a már meglévő csomagröntgen is bármikor felvértezhető ezzel a tudással.

image.png

A jelenleg beszerezhető WEKNOW100, WEKNOW300 és WEKNOW500 modellek közül az utóbbi kettő alkalmas arra, hogy bármilyen típusú, illetve márkájú csomagröntgennel összekapcsoljuk és ezzel még hatékonyabbá tegyük a kiemelt rendezvényeken történő biztonsági ellenőrzést.

bottom of page