top of page
WIX HERO HEADER GQUALITY.jpg
beu_kiallitas_icon.png

A RIEL is ott volt
a Dubai Expon!

A RIEL Biztonsági ellenőrzés üzletága 2021 novemberében részt vett a Dubaji Világkiállításon. Az Egyesült Arab Emirátusokban 2021 október elseje és 2022 március vége között megrendezett kiállítás számos érdekességet tartogat az érdeklődő látogatók számára. Már a beléptetés is igazi szakmai csemege: a szervezők a kiállítás ellenőrző-áteresztő pontjainak kialakításához a világ legnagyobb biztonsági röntgengyártóját, a kínai Nuctech-et választották. Négy bejáratnál elhelyezett, összesen több mint 100 darab Nuctech gyártmányú, kézipoggyász alagútméretű dupla sugaras röntgennel végzi a biztonsági személyzet a látogatók táskáinak átvizsgálását. A beszállított anyagok – élelmiszerek, italok, kiállítási- és építőanyagok – ellenőrzését 22 darab nagy alagútméretű, kétnézetes cargo röntgenkészülékkel végzik.

Expo 5

Expo 5

A dubaji hatóságok a biztonság fokozása érdekében még két különleges átvizsgáló rendszert alkalmaznak: a Nuctech terrahertzes testszkennerét és computertomográfos csomagvizsgáló röntgenét is bevetik. A kínai gyártó már eleve öntanuló szoftverrel és teljesen automatizált conveyor rendszerrel támogatva helyezte üzembe a dubaji röntgenberendezéseket. Az így elért kiemelkedően magas átbocsátóképességnek köszönhetően a csúcsidőszakokban sincs sorban állás az átvizsgálópontokon annak ellenére, hogy az érdeklődés a világkiállítás iránt óriási. Hiába a koronavírus-járvány, a látogatók száma már az első 3 hónapban meghaladta a 8 millió főt!

További információk a kiállításról: 

Látogatásuk során a RIEL Biztonsági ellenőrzés üzletágának kollégái is részt vettek a beléptető rendszer helyszíni, valós körülmények közötti tesztelésében. A munkatársunk hátizsákjában elhelyezett tárgyakat a kezelőszemélyzet tételesen és azonnal felismerte. Ebben nagy segítséget nyújtott a csomagvizsgáló röntgenhez kapcsolt WeKnow 100 típusú ún. „deep learning” öntanuló platform, amely egy nagysebességű számítógépből, a veszélyes tárgyak adatbázisából és egy öntanuló szoftverből áll. Ez a rendszer képes arra, hogy az aktuálisan átvilágított csomagban bármely szögben elhelyezkedő tárgyakat összevesse az adatbázisban szereplő veszélyes tárgyak röntgenképével, és a gyanúsnak ítélt elemeket késedelem nélkül bekeretezze. Mivel a program öntanuló, lehetőség van új, az addig az adatbázisban nem szereplő veszélyes tárgy felvételével az adatbázis bővítésére. Ahogy az az öntanuló szoftvereknél lenni szokott, minél több átvizsgálást végeznek a platform segítségével, annál okosabb és pontosabb lesz a program. Az ún. téves riasztási arány ennek köszönhetően elképesztően alacsony, mindössze 1%!

A RIEL Biztonsági Ellenőrzés Üzletága ezeket az okosító platformokat nem csak a Nuctech röntgeneihez ajánlja, hiszen azok bármely más gyártmányú csomagvizsgálóval is kompatibilisek: az öntanuló platformok márkafüggetlenül képesek a képelemzésre, ezzel segítséget nyújtanak a kezelő számára a veszélyes tárgyak kiszűrésében.

A Nuctech terrahertzes testszkennert egy kelet-magyarországi nagy gyárban már 2022 márciusában viszontláthatjuk. A gyárban ezzel az emberi szervezetre teljesen ártalmatlan terrahertzes tartományban működő eszközzel fogják csökkenteni a veszteségeket. Reméljük, hogy hazánkban is egyre több helyen találkozunk majd ezekkel az élvonalbeli technológiákkal. A RIEL szakértő csapata minden szakmai támogatást megad mind a biztonsági ellenőrzési eszközök beszerzéséhez, mind pedig a beüzemeléséhez és működtetéséhez.

bottom of page