top of page
roncs_ment_cover2.png
Novo.png

Roncsolásmentes anyagvizsgálati bemutató

A digitális radiográfiában élenjáró izraeli NOVO DR a RIEL Elektronikai Kft. budapesti központjában egy háromnapos workshop keretében mutatta be legújabb hordozható röntgencsaládját. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a high-tech készülékcsalád ismét bizonyította, miért is világelső a NOVO a roncsolásmentes anyagvizsgálat terén.

4.jpg

A gyártó 2014 óta foglalkozik nagy felbontású hordoz­ható digitális radiográfiai termékek fejlesztésével és gyártásával. Komplett szettjeit – röntgengenerátor vagy robotikus izotópkamra, de­tektorpanel és végül egy tablet a rajta futó sokoldalú szoftverrel – azoknak ajánlja, akiknek az azonnali és megbízható, nagy felbontású digitális röntgenképek segítségével az anyag belső szerkezetének legrejtetteb zugairól is pontos információkra van szükségük a részletes és megalapozott szakvéleményük kialakításához. Tökéletes választás ez a termékcsalád azok számára, akik magas minőségű, széles felhasználási területű, költséghatékony, azonnali eredményt adó, és nem helyhez kötött, de laboratóriumi körülmények között is kimagasló eredményeket produkáló szakértői eszközt keresnek munkájukhoz.

3.png

Tűzoltó palack röntgenvizsgálata

A képek részletgazdagsága magáért beszél: 75 mikronos maximális felbontás, valamint az 55 milliméteres acéláthatolás (röntgengenerátor használata mellett) mindent megmutat, még a legrejtettebb hibákat is! Izotóp használata esetén pedig eddig sosem látott penetrációt lehet elérni, hiszen a detektorpanel jóval érzékenyebb a hagyományos filmes képalkotásnál.

A NOVO szakmai napok résztvevőit leginkább a digitális radiográfia egyszerűsége és gyorsasága nyűgözte le. A vizsgálat végén egy kitűnő minőségű röntgenkép jelenik meg a monitoron. Az eljárás egyszerű: a vizsgálni kívánt tárgy kihelyezését követően a sugárzási paraméterek beállítása következik: impulzusüzemű generátor esetén az expozíciós idő és beütésszám, konstans potenciálú generátor esetében pedig az expozíciós idő, a feszültség és áramerősség. Ezután – az expozíciós időtől függően – 1–90 másodperc múlva egy azonnal értelmezhető és további elemzésnek alávet­hető képet kapunk. A további értelmezés jelentheti a kontrasztkiemelést, az elsimítást, az inverz képváltást, a pontos távolság- vagy térfogatmérést, valamint még sok más hasznos képjavító és elemző funkció használatát.

Tűzoltó palack röntgenképe

5.jpg

Női akt festmény vizsgálata

Női akt röntgenképe

Abban minden jelenlévő egyetértett, hogy a NOVO legújabb fejlesztésű röntgene és szoftvere eddig nem tapasztalt részletességgel képes feltárni az anyagok belső szerkezetét, rétegeit. Napjainkban ennek a készüléknek a felbontása minden előzetes várakozást felülmúl. A szakemberek megbizonyosodhattak arról, hogy ezzel a páratlan képminőséggel olyan információkhoz jutnak, melyek segítsé­gével jól alátámasztott szakvéleményt tudnak készíteni az adott szerkezeti elemről, annak állapotáról.•

bottom of page